Skip to content

Psychodynamica

Psychodynamica
Psychodynamica
Psychodynamica

 
De term ‘psychodynamica’ of ‘psychodynamische therapie’ kent vanuit de reguliere geneeskunde en vanuit diverse alternatieve therapieën verschillende beschrijvingen. Voor mij, als therapeut en coach, betekent psychodynamica de dynamische samenhang tussen lichaam, psyche en emoties die op een dynamische manier wordt benaderd met verschillende invalshoeken en verschillende therapie- en coachingsvormen.

In mijn praktijk en ook in mijn eigen leven ervaar ik de samenwerking tussen lichaam, psyche en emoties en deze blijft me boeien. Zo kunnen fysieke klachten soms worden verholpen door het loslaten van emoties of door anders over jezelf te gaan denken. Psychische klachten kunnen worden verlicht door fysieke bewegingen en emotionele verwerking. Vastzittende emoties kunnen loskomen door fysieke oefeningen en door denkpatronen te veranderen. Mijn ervaring is dat door te ‘werken’ op deze verschillende vlakken er eerder kans is op een blijvend resultaat. De psychodynamische therapie en coaching bieden hiervoor veel handvatten.

In mijn praktijk gebruik ik de kennis over deze samenwerking en ga er tegelijkertijd ‘blanco in’.  Mijn ervaring is dat elke persoon op haar of zijn eigen wijze is gevormd en dat bijvoorbeeld eenzelfde fysieke klacht bij de ene persoon andere oorzaken heeft dan bij de andere persoon. Een boswandeling kan voor de één heel verfrissend en voor de ander beangstigend zijn. Het aangaan van confrontaties zorgt bij de één voor hoofdpijn en bij de ander voor opluchting.

Welke therapie- of coachvormen tijdens de sessies aan bod komen is afhankelijk van wie jij bent, met welke vraag of vragen je komt en de samenwerking tussen jou en mij. Resultaat kan worden verkregen door therapie of coaching, die past bij jou. Met jouw manier van leven, wie je bent, hoe je doet, met jouw angsten, interesses, problemen en talenten.

Psychodynamica

Praktijkadres:

Bohèmepad 1
3816 TJ Amersfoort
hans@hmpsychodynamica.nl

06 374 074 27
KvK 32068948